Víza do Ruska, Kazachstánu, Běloruska, Ukrajiny.
Letenky, ubytování, zájezdy, eurovíkendy.

Vízum, víza do Kanady

Cestující s českým pasem musí proto před cestou do Kanady požádat o vstupní vízum.

Od 21. prosince 2009 vyřizuje žádosti o víza pro krátkodobý pobyt v Kanadě (návštěvnická víza) Velvyslanectví Kanady v Praze.

Každý žadatel musí odpovědět na všechny otázky uvedené ve formulářích.Formulář Žádost o dočasný pobyt podaná mimo Kanadu je nutné vyplnit elektronicky, potvrdit a vytisknout s čárovým kódem, který přiložte k žádosti.Formuláře a potřebné dokumenty je třeba doložit v anglickém či francouzském jazyce. Dokumenty v jiném než anglickém či francouzském jazyce je nutné přeložit (s výjimkou výpisů z účtu).

Turistické vízum do Kanady

Vízum se vydává na 6 měsíců pro 1 vstup.

Potřebné doklady pro vyřízení turistického víza do Kanady:

  • cestovní pas (nejlépe biometrický) s platnosti min. 6 měsíců od data plánovaného odjezdu z Kanady
  • kopii datové strany pasu
  • vyplněnou žádost (application for a temporary resident visa.pdf) v angličtině nebo francouzštině
  • vyplněný dotazník (additional family information.pdf) v angličtině nebo francouzštině
  • vyplněný dotazník (schedule1.pdf)
  • vyplněné prohlášení na (Statutory declaration for Common-law union.pdf), pouze v případě, že cestuje nesezadaný pár, který dohromady dokládá výpisy z účtů a ostatní společné doklady pouze za jednoho z nich
  • 2 fotografie pasového formátu se jménem a datem narození na zadní straně
  • harmonogram cesty v angličtině
  • kopii rezervace letenky
  • bankovní výpis za poslední 3 měsíce (turistům doporučujeme doložit 100–150 CAD na osobu a den)
  • u OSVČ: živnostenský list, výpis z obchodního rejstříku, daňové přiznání či jiné finanční dokumenty
  • zvací dopis od příbuzného nebo známého z Kanady s trvalým pobytem nebo potvrzení o zaplacení hotelu
  • při studijním pobytu do 6 měsíců potvrzení ze školy o zaplacení školného a ubytování
  • potvrzení o zaměstnání (funkce, délka pracovního poměru, souhlas zaměstnavatele s vaší dovolenou)
  • potvrzení o studiu
  • u důchodců doklad o důchodovém zabezpečení
  • u nezletilých dětí notářsky ověřený souhlas obou rodičů v angličtině, pokud s nimi necestují do Kanady, pokud cestují pouze s jedním rodičem, musí předložit ověřený souhlas v angličtině druhého rodiče
  • kopii rodného listu (pouze u nezletilých dětí) a povolení od školy, pokud děti cestují ve školním roce

Služební vízum do Kanady

Vízum se vydává na 6 měsíců pro 1 vstup nebo více vstupů na 10 let.

Potřebné doklady pro vyřízení služebního víza do Kanady:

  • cestovní pas (nejlépe biometrický) s platnosti min. 6 měsíců od data plánovaného odjezdu z Kanady
  • kopii datové strany pasu
  • vyplněnou žádost (application for a temporary resident visa.pdf) v angličtině nebo francouzštině
  • vyplněný dotazník (additional family information.pdf) v angličtině nebo francouzštině
  • vyplněný dotazník (schedule1.pdf)
  • 2 fotografie pasového formátu se jménem a datem narození na zadní straně
  • zvací dopis od partnerské organizaci
  • vysílací dopis od zaměstnavatele, ve kterém by mělo být uvedeno která strana platí náklady spojené s cestou žadatele
  • kopii rezervace letenky

Doba vyřízení víza do Kanady přes konzulát: min. 10 pracovních dní.

Žádost o vízum

Korunovační, 22, 170 00, Praha 7
233 383 533, 777 215 075, 233 383 534
© 1998–2017 VIP TOUR, s.r.o.
Web-studio Artop — Výroba webových stránekArtop Web-Studio — Výroba webových stránek